• Kundeunike løsninger

    Värmebaronen produserer produkter, skreddersydd etter våre kunders ønsker.

Skreddersydd etter kundens ønsker

Vi produserer elektriske kjeler som vi mer eller mindre skreddersyr etter våre kunders ønsker. Det kan være en serie elektriske kjeler inkludert i komplette systemleveringer eller en enkeltkjele for en spesifikk industriell prosess. Uansett stiller vi opp med all kunnskap og erfaring vi besitter. Vi kan stort sett varme opp alle flytende medier. Enten med gjennomstrømming direkte gjennom el-kjelen eller indirekte via en veksler hvor kjelen er koblet til primærkretsen og medie ledes gjennom sekundærkretsen.

Det du kan pumpe, kan vi varme opp

Her er noen av våre kunder: Aarhus Karlshamn Sverige, ABB Corporate Research, Akzo Nobel, Alfa Laval, Astra Zenica, Fortum, IFÖ Verken, Kockums-ThyssenKrupp, LKAB, Outokumpu, R-Contracting, SAAB, SAPA, Statens Proviningsanstalt Borås og Volvo .

Case - Industri og eiendom

  

KLF

Flere tusen tonn korntørking ved hjelp av strøm for KLF

EP 750 / 690V

KLF - Kristianstadortens Lagerhusförening

Gjennom overgangen fra korntørking med oljedrift til tørking med elektriske kjeler ble energikostnadene den første sesongen redusert med 400 000 SEK.

Med elektriske kjeler får du minimalt med årlig vedlikehold og jevn tørketemperatur, noe som bidrar til kostnadsreduksjonen. Valget falt på elektriske kjeler da oljedrift er for dyrt og tørking med biodrivstoff medfører ekstra bemanning til drift og vedlikehold i tørkeperioden, 4-6 uker hver sommer. Det lokale fjernvarmeverket klarer ikke å forsyne prosessen med tilstrekkelig mengde energi og opprettholde ønsket mediumtemperatur, ca. 100 °C. KLFs styre vedtok derfor å investere i en nettstasjon for å kunne kjøpe høyspent, 12000 volt, til lav kostnad, som så transformeres ned til 690V driftsspenning.

Damluker - Timsfors

THERMOFLOW

Kraftstasjonen i Timsfors Markaryd har elektriske kjeler for å beskytte damlukene mot frost. Hver el-kjel har en effekt på 11kW og leveres komplett med innebygget ekspansjonskar, sikkerhetsutstyr og en sirkulasjonspumpe som pumper en varm glykolblanding inn i rustfrie stålrør som er sveiset til sømmene på den respektive damluken. Totalt effektbehov utgjør 77kW fordelt på 7 el-kjeler av modellen Thermoflow NG.

Bäckaskog slott

Bäckaskog Slott

EP 52

Bäckaskog slott i det nordøstlige Skåne er mest kjent som Karl XVs sommerslott.

Slottet dateres tilbake til 1200-tallet og har vært et kloster, gods og oberstbolig for det sørskånske kavaleriet før det ble kongelig sommerresidens. I dag er slottet og rosehagen åpent for publikum med hoteller, restauranter og konferanserom. I noen år nå har overflatevarme vært brukt til å varme opp slottet og annekset.

Case - Tilpasset

  

VLT - Verdens største teleskop i Atacama-ørkenen, Chile.

EP 150, EP 135, EP 119, EP 84 OG EP 67

I mars 1999 ble verdens største teleskop, VLT, innviet i Chile. På Mount Cerro Paranal, på 2600 moh i Atacama-ørkenen, har forskerne optimale forhold for astronomiske observasjoner. Derfor ble det i et europeisk samarbeid plassert fire sammenkoblede teleskoper her. Sammen fungerer de som et enkelt gigantisk teleskop med en oppløsning som tilsvarer at en mygg i Lappland kunne skilles fra Stockholm.

På et sted som Paranal stilles det store krav til pålitelighet for å delta i prosjektet. ESO, som driver anlegget, valgte Värmebaronen EP for sine varmebehov.

Corvette - HMS Visby

EP 42 RUSTFRITT STÅL 42KW

Visby klasse eller Corvette type Visby er en serie bestående av fem korvetter designet av det svenske forsvarets materielverk, FMV.

Fartøyene er produsert av Kockums AB i Karlskrona og har stealth-egenskaper, stealth. De er designet for å utføre mange forskjellige typer oppgaver. Skrogene til de 600 tonn tunge fartøyene er laget av karbonfiberforsterket plastlaminat i stedet for stål. Fartøyene mangler også konvensjonelle propeller og bruker i stedet vannjetenheter som drives av et kombinasjonsmaskineri bestående av både dieselmotorer og gassturbiner. Det første fartøyet i serien ble sjøsatt 8. juni 2000, og 16. desember 2009 ble de to første fartøyene levert til Sjøforsvaret. Siden den gang har en annen blitt levert 18. desember 2013.

Casey tucker unsplash

DE-ICING - Vintervedlikehold av tog

EP 70 MED VEKSLER

Effektive helautomatiske avisingssystemer. Avising er en patentert løsning for effektiv fjerning av snø og is. Med en elektrisk kjele varmes miljøvennlig og biologisk nedbrytbar propylenglykol opp via en platevarmeveksler i et lukket system. Etter tining, la en tynn film ligge på bunnen for å forhindre gjenfrysing. Systemet er ekstremt energieffektivt og muliggjør rask service av toget.

EP-serien

Ta en nærmere titt på EP-serien vår

Vi hjelper deg med å finne riktig energiløsning

Ta kontakt med Värmebaronens bransje- og eiendomseksperter når du har et prosjekt som krever smarte varmeløsninger.

Einar
Einar
Varmeekspert | Selger

+47 90 71 17 07

Ulf
Varmeekspert | Selger

+46 44-22 63 20

Nicholai
Varmeekspert | Selger

+46 44-22 63 20